Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Михайло Барнич «Майстерність актора: техніка «обману»»



Фонд відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка поповнився новим виданням, навчальним посібником з майстерності актора (лекції та практичні заняття), Михайла Барнича «Майстерність актора: техніка «обману»».

Автор даного видання - Барнич Михайло Михайлович - актор, кандидат мисте­цтвознавства, доцент, завідувач кафедри тележурналістики, дикторів та ведучих телепрограм Київського національного університету культури і мистецтв. Практикуючий викладач майстерності актора, техніки екранного мовлення та сценічної мови. Художній керівник курсів акторів кіно. Проблемою вдосконалення акторської психотехніки займа­ється з тих пір, коли в результаті багаторічної акторської діяльності в театрі та кіно на собі гостро відчув недоліки прийомів для створення та викликання актором необхідного стану переживання в ролі. Традиційна вітчизняна акторська школа протягом багатьох років нехтувала майстер­ністю акторського удавання в ролі. Під обманом, про який йдеться у запропонованому посіб­нику, розуміється непомітне для глядача імітування актором рухів, що походять від зовнішніх прикмет, дій і поведінки персонажа. На основі наукових досліджень Михайло Барнич розробив та випробував на практиці техніку такого «обману» глядача, яка тісно пов'язана з акторським переживанням та є невід'ємною його складовою. У книзі автор розповідає про природу акторського почуття та механізм його штучного збудження, подає вправи для створення життя в ролі.

Посібник буде корисним не тільки для акторів, викладачів та студентів, які навчаються актор­ському фаху, а й для всіх, хто цікавиться мистецтвом акторського перевтілення. Тож, запрошуємо у відділ літератури з мистецтва для більш детального ознайомлення з даним виданням.

 

Барнич М. Майстерність актора: техніка "обману" [Текст] : [навч. посіб.], (лекції та практ. заняття) / Барнич М.; Михайло Барнич ; КНУКІМ. - [Вид. 2-е, виправл. та доповн.]. - Київ : [Ліра-К], 2016. - 303 с.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка