Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Німецькомовний клуб в бібліотеці



Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка впродовж багатьох років співпрацює з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, завдяки якій у нас діє проект “Мова. Культура. Німеччина”. Для людей, які вивчають і викладають німецьку мову у фондах наявні понад 500 німецькомовних видань: посібників для вивчення мови, книги для читання, книги з історії, культури, мистецтва Німеччини, словники, твори сучасних німецьких письменників, настільні ігри німецькою мовою.

   У бібліотеці діє Методична майстерня для викладачів німецької мови як іноземної. Відбуваються конференції, різні заходи зі студентами німецької філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Щороку бібліотека приймає участь в конкурсах, які організовує  бібліотека Goethe-Institut в Україні.
    У бібліотеці діє клуб розмовної німецької мови, волонтером якого є Юрій Цібій, активний читач і друг бібліотеки. Щонеділі відбуваються зустрічі в клубі, де учасники практикують розмовну німецьку мову, довідуються чимало цікавого та нового про Німеччину. Часто до клубу приходять носії мови, німці, які перебувають в м. Івано-Франківську як туристи, або ж працюють тут у певній сфері.
   Так, цієї неділі, 25 червня 2017 року до бібліотеки завітала Паула Освальд, юна німкеня, яка майже рік живе та працює в Івано-Франківську. Дівчина є волонтером у Благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ». Працює з дітьми, допомагає готувати їжу для безхатьків, відвідує самотніх стареньких. Зі слів Паули, вона настільки звикла до всього українського, що тепер їй доведеться звикати до всього німецького.
    Паула неодноразово приходила на засідання, на яких допомагала відвідувачам практикувати німецьку, навчила сленгу, допомагала зрозуміти труднощі сучасної німецької мови.

    Запрошуємо всіх, хто цікавиться вивченням німецької мови, до бібліотеки щонеділі о 15 год. за адресою: вул. Незалежності, 46!

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка