Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Біль і правда письменника Богдана Бойка



У відділі краєзнавчої літератури розпочала діяти однойменна книжкова виставка присвячена 80-річчю від дня народження нашого краянина, відомого письменника-прозаїка Богдана Бойка.

  Народився він в селі Діброва Рогатинського району. Після закінчення школи в Старих Скоморохах навчався на філологічному факультеті Львівського університету. Працював у редакціях газет Калуського та Рогатинського районів, завідувачем відділу прози журналу „Перевал", а згодом - головним редактором цього часопису.
   Свою творчу діяльність розпочинав як новеліст. Багато повістей, новел, нарисів письменника побачили світ у журналах „Дніпро", „Вітчизна", „Київ", „Перевал", у газеті „Літературна Україна".  
  Богдан Бойко - автор повістей „Чари Чортогори", „Остання надія", відомих романів „Липовий  цвіт сорок першого", „Маки червоні", „Дорога додому", „Столочене жито" та інших. Його творам притаманні художня довершеність, яскравий психологізм та сюжетна гострота оповіді.
  За книгу „По голови... По голови..." був удостоєний міжнародної премії „У свічаді слова" Євгена Бачинського (США) та обласної премії імені Василя Стефаника. А за нариси у газеті „Літературна Україна" під назвою „Великдень в Україні" став лауреатом премії імені Олеся Гончара.
  Тож запрошуємо до відділу краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. Франка, щоби ближче познайомитися із життєвим та творчим шляхом відомого письменника Богдана Бойка та переглянути книжкову виставку „Біль і правда письменника Богдана Бойка".

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка