Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЕКСПРЕС-ЗАНЯТТЯ У БІБЛІОТЕЦІ



31 травня 2017 р. відділ літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка вперше відвідали учні Угорницької ЗОШ І-ІІІ ст., щоб взяти участь у бібліотечному занятті в рамках дії програми літніх мовних таборів.

  Метою зустрічі в бібліотеці було ознайомити дітей із визначними місцями Івано-Франківська та, використовуючи елементи віртуальної відео-подорожі, здійснити коротку екскурсійну мандрівку в минуле 355-літнього Станиславова.
  Під час дивовижної подорожі вулицями і майданами нашого міста, семикласники мали чудову нагоду поглибити свої знання з англійської мови та у віртуальний спосіб долучитися до унікальної історичної і культурної спадщини Прикарпаття. Екскурсоводами для наших відвідувачів виступили: бібліотекар Л. В. Лапчук, вчитель англійської мови Л. В. Залеська та отець Олег. До уваги юних краєзнавців було запропоновано мультимедійну презентацію із англомовним супроводом та демонстрацією сучасних і старовинних світлин із різних куточків Івано-Франківська.
Останнім часом, завдяки активному залученню все більшої кількості учасників літніх мовних таборів до інформаційних ресурсів бібліотеки, працівники відділу послідовно й систематично підсилюють найкращі приклади традиційних форм бібліотечної роботи інноваційними методами.
  У процесі підготовки юних користувачів до сприйняття іншомовної інформації було презентовано нове англомовне видання - туристичний путівник Ivano-Frankivsk: City Walks. Guide for Visitors («Івано-Франківськ: прогулянки містом»), яким нещодавно поповнилися фонди обласної книгозбірні.
  Хочеться вірити, що безпосереднє залучення все більшої кількості учнівської молоді до подібних проектів, в яких школярі, насамперед, навчаються здійснювати пошук та ефективно оцінювати інформацію з різних джерел, сприймається творчо та емоційно усіма його учасниками.
  Такі зустрічі у формі уроків-проектів допомагають здобути знання про історію, географію, економіку, особливості побуту громадян давнього міста і стимулюють дитячу уяву та цікавість. Впродовж інтерактивних занять формується дитяча кмітливість, здатність до самооцінки та оцінки сили інших учнів, а найголовніше, наполегливість у досягненні мети. Тож, вочевидь, практична користь від застосуванням технології формування критичного мислення в учнів принесе свої вагомі результати в недалекому майбутньому.

 

Світлини

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка