Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар «Інформаційно-просвітницька діяльність в центрах «Вікно в Америку» в Україні»



16-19 травня 2017 року в м. Полтава проходив семінар «Інформаційно-просвітницька діяльність в центрах “Вікно в Америку” в Україні», в якому взяли участь понад 60 бібліотечних працівників — директори та керівники центрів “Вікно в Америку” з 29 бібліотек України. Івано-Франківську ОУНБ ім. І.Франка представляли директор Бабій Л.В. та керівник центру Жирик Л.І.

  Організаторами семінару стали Посольство США в Україні, Полтавська ОУНБ ім. І. Котляревського та  ГО Асоціація «Інформатіо-Консорціум». Модераторами засідань були координатор американських центрів Валентина Пашкова та Валорі Лі, регіональний спеціаліст із залучення громадськості,  Посольство США в Україні, Київ.
 В рамках семінару відбулися сесії, презентації, тренінги, воркшопи. Так, сесія щодо академічної доброчесності/кампанії боротьби з плагіатом: роль бібліотек і центрів "Вікно в Америку" була модерована представником SAIUP Тарасом Тимочком; програми з освіти в США представляла Катерина Скодова, регіональний координатор мережі EducationUSA; інноваційні методи роботи центрів "Вікно в Америку" розглядалися разом з Олександром Шлеєнковим, менеджером з ІТ та інновацій, Американський дім, Київ, який ознайомив учасників з бібліотекою Overdrive та видачею на абонемент електронних книг, ефективними презентаціями - чотири кроки до РРТ та ознайомив з роботою інтерактивної дошки для професіоналів.
  Надзвичайно цікавою та інноваційною була сесія "Центри "Вікно в Америку" та українські національна та обласні стратегії розвитку до 2020 року". Учасники поділилися на групи - директор та координатор, де намагалися розробити проект програми центру, який би сприяв реалізації політичних і економічних реформ в Україні, пов'язати це з пріоритетами Посольства США в Україні на 2017-2018рр., а також який би відповідав  основним тематичним блокам: освіта в США, вивчення англійської мови, робота з випускниками програм обміну, культура США, інформація про США, використовуючи при цьому ресурси центрів "Вікно в Америку".

 

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка