Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека в сучасному форматі



Справжнім днем відкритих дверей для Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка виявилося 18 травня 2017 р., коли відділ літератури іноземними мовами відвідали студенти і викладачі Фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С. Граната.

Більше півсотні охочих переглянули подорожуючу виставку «Публічні бібліотеки: фотоесе Роберта Доусона», яка впродовж травня експонуватиметься в рамках проекту Американського дому в Києві в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку».

Цей проект - фотографічний огляд кількох сотень публічних бібліотек у 48 штатах, від Аляски до Флориди та від Нової Англії до Каліфорнії. На 20-ти світлинах зафіксована динамічна і необхідна цілісна система, існування якої все ще перебуває під загрозою.

У добу цифрових технологій та зменшення бюджетних витрат бібліотеки постійно видозмінюються, поступово, виходячи за рамки обміну книжками, перетворюючись на громадські центри. Люди без домівок зазвичай бачать бібліотеки, як одні з небагатьох безпечних місць, адже кількість притулків для безхатченків зменшується. Все більш важливим стає доступ до Інтернету, яким багато людей можуть скористатися тільки в бібліотеці. У ХІХ столітті рухи за публічні бібліотеки і за загальну освіту в США були тісно пов'язані. Американці розуміли, що майбутнє демократії залежить від освіченості населення, тож кожен громадянин повинен був мати право на вільний доступ до громадських ресурсів. Ці погляди живлять і сучасну обласну книгозбірню, що функціонує як система некомерційних публічних бібліотек, допомагаючи визначати основні цінності, які потребують загальної підтримки.

Світлини Роберта Доусона входять до колекцій Музею сучасного мистецтва у Нью-Йорку, Сан-Франциського музею сучасного мистецтва, а також Національного музею американського мистецтва (Смітсонівський інститут). Тож ще саме у Всесвітній день музеїв до уваги відвідувачів була запропонована тематична виставка «Подорож вглиб культурної пам'яті». Сподіваємося, що ідеї збереження культурних надбань людства не залишать нікого байдужими!

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка