Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо з Міжнародним днем танцю та Міжнародним днем джазу



Кінець місяця квітня особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю та музики, адже у всьому світі 29 квітня відзначається Міжнародний день танцю, а 30 квітня – Міжнародний день джазу. Працівники відділу літератури з мистецтва з нагоди цих дат розгорнули книжково-ілюстративну виставку „В ритмі танцю” та спільно із відділом книгозберігання підготували книжково-музичний простір „Горизонти джазу”.

   Танець став самодостатнім видом мистецтва, справжнім дійством, мистецьким шедевром. Він, особливо яскраво показує всю сутність виконавця, його думки, характер, темперамент, стиль життя, уподобання і мрії.
   Люди танцювали завжди. Танцювальний дух настільки сильний, що він здатний об'єднувати представників танців різних стилів, напрямків, епох.
   Одне з найпочесніших місць у хореографічному мистецтві світу належить Україні. Наш край прославляють відомі танцювальні колективи, серед яких: Національний академічний гуцульський ансамбль пісні й танцю "Гуцулія", народні аматорські ансамблі танцю "Покуття", "Зірничка", "Пролісок", "Бойківчанка", "Карпати" та багато інших. У їхньому репертуарі є чимало цікавих та оригінальних постановок, які розкривають історію народу, його вдачу і характер.  
  Прикарпаття пишається творчістю знаних хореографів, які служили йому до останнього подиху - Ярославом Чуперчуком, Володимиром Петриком, Даною Пономаренко, і тими, хто сьогодні створює хореографічні перлини - Іваном Курилюком, Григорієм Желізняком, Анною Огородничук, Тарасом Магдичем, Ярославом Семковичем та іншими віртуозами танцю.
Щиро вітаємо всіх, хто не уявляє свого життя без танцю та запрошуємо до відділу літератури з мистецтва переглянути книжково-ілюстративну виставку „В ритмі танцю", а також видання підготовлені фахівцями відділу «Літопис сценічного вбрання Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю „Гуцулія».
 
   Неможливо уявити собі наше життя й без музики, адже в ній втілено все прекрасне, світле, добре і вічне. Вона живе і дихає не тільки в серці композитора й артиста, але рухає і поезію, і архітектуру, невидимо присутня в усіх глибоких почуттях людини. Музика спонукає, надихає, заспокоює, виховує.
Щоб полюбити музику по-справжньому, треба прагнути не просто слухати, а вслухатися в неї, і тоді можна збагнути, який багатий і дивовижний її світ.
  На книжковій виставці приуроченій Міжнародному дню джазу «Горизонти джазу» представлені документальні джерела, які знайомлять із родзинками музичного мистецтва. Відділ книгозберігання зробив підбірку періодичних видань, які допоможуть розширити світогляд про джаз, підвищити музично-культурний рівень.

 

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка