Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Недописана книга Євгена Барана



  Шановні користувачі! Пропонуємо вашій увазі дві частини нового видання відомого літературного критика, голови Івано-Франківської обласної організації НСПУ Євгена Барана „Недописана книга..." та „Недописана книга... Частина инча..."

  „Недописана книга..." Євгена Барана - несподівана, відверта і щира. У ній автор у незвичному для нього жанрі афоризму, медитації, розмислу пробує витворити цілісний світ, який би сприймався не як література, а як життя. І в такій іпостасі мислителя Євген Баран є не менш цікавим та самодостатнім для читача, ніж літературний критик.
  Ця книга не має ні початку, ні кінця - як ріка життя. Це книга про Слово, але без словоблуддя. Про Дух, але без духовного проповідництва. Про Літературу, але без літературщини. Про Життя, але без життєписів.
Тут читач знайде сповідь автора, що „дозрів до мовчання", але визрів у здогаді, що „чим більше мовчання, тим більше непорозуміння". Тому й пише, і це - дуже зріле письмо. Не просторікування знічев'я, а продукт внутрішнього згорання. Не гра в мудрощі, а пошук осердя в проминальному світі. Не втеча від власної тіні, а пошук Божої тіні на собі. Бо за Євгеном Бараном в „час зневіри, цинічного і варварського ставлення до християнських цінностей, простий і тихий голос літератури є однією із тих індивідуальних стацій, які боронять і відвойовують простір Людини".
  У виданні знайдемо дивовижний сплав роздумів, сентенцій, щоденникових фрагментів, подорожніх нотаток, фейсбучних посилань і крилатих думок Євгена Барана, які для самого автора є спробою шукання себе, а читачів спонукають до нових розмислів і відкриттів.
  Тож всіх зацікавлених щиро запрошуємо до відділу краєзнавчої літератури бібліотеки для ближчого знайомства із розкішно недописаною книгою літературознавця Євгена Барана:
  Баран Є.  Недописана книга...  : щоденникові медитації, афоризми / Є. Баран. - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2016. -  116 с.
  Баран Є. Недописана книга... Частина инча... : щоденникові медитації, афоризми / Є. Баран. - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2017. - 188 с.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка