Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Про походження влади, багатства та бідності – у новій книзі



  До відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка надійшла нова книга як подарунок від вдячних читачів. Вона має назву: „Чому нації занепадають. Походження влади, багатства та бідності" і зацікавить тих, хто шукає відповіді на питання, яке безрезультатно вивчається століттями: чому одні країни багаті, а інші - бідні?
  Автори цього видання: Дарон Аджемоґлу, професор кафедри економіки Гарвардського університету та Джеймс Робінсон, економіст і політолог з Чикаґо. Ґрунтуючись на п'ятнадцятирічних дослідженнях у галузях історії, політології та економіки, вони легко і доступно пояснюють, чому економічний успіх держав не залежить від культури, клімату чи географічного положення. Натомість вони переконані: країни стали найуспішнішими через те, що їхні громадяни подолали владну еліту і створили суспільства, де головною цінністю стали рівні економічні та політичні права кожного. На їхню думку, саме свобода робить світ багатшим.
  Книгу Дарона Аджемоґлу і Джеймса Робінсона „Чому нації занепадають" можна прочитати, завітавши до відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Запрошуємо всіх, хто бажає краще зрозуміти причини, що сприяють процвітанню держав та їхньому занепаду.

  Аджемоглу Д. Чому нації занепадають : Походження влади, багатства та бідності / Дарон Аджемоглу, Джеймс Робінсон ; пер. з англ. О. Дем'янчук. - Київ : Наш Формат, 2016. -  435 с.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка