Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Книг незмірна глибина»



Під такою назвою у відділі загального читального залу розгорнута святочна виставка української книги, приурочена до Всесвітнього дня книги і авторського права.

23 квітня - Всесвітній день книги і авторського права, який був заснований Генеральною конференцією ЮНЕСКО і, починаючи з 1996 р., щорічно відзначається майже у 200 країнах світу. ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Причиною вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або відійшли у вічність 23 квітня. Наприклад, М. Сервантес, В. Шекспір, Л. Вега, М. Дрюон, М. Валеджо, В. Набоков... Символічно день 23 квітня також був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де у День Святого Георга дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня також прийнято було дарувати книгу близьким людям, тим, кого любиш.

Головна мета свята - привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги - це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі. Відзначення цього дня - данина поваги до книг та авторів. Талант письменника - яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв'язується з людським світоглядом - справжній дар. Сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача - це мета будь-якого автора.

Саме з цією метою працівники загального читального залу організували книжково-ілюстративну виставку «Книг незмірна глибина» яка відкриває для читачів різнобарв'я нашого друкованого слова. Достойне місце на експозиції займають такі видання: О. Бакуменко «Доброзвучна муза»; Р.Я Пиріг, В.В. Тельвак «Михайло Грушевський : бібліографічний нарис»; Рильський М. «Переклади»; В.Я. Стадниченко «Учитель життя .Сковорода як гасло часу»; Л. Ушкалов «Що таке українська література»; В. Шевчук «На березі часу», та багато інших. Надіємось, що ці книги знайдуть свого вдячного поціновувача.

У Всесвітній день книг і авторського права ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших авторів. Бажаємо їм глибокого натхнення і легкого пера! Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому!

Отож, запрошуємо усіх завітати до нашої бібліотеки та відкрити для себе нові, цікаві книги.

Чекаємо на зустріч з вами!

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка