Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття виставки "Взаємодія/Діє"



10 квітня у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося офіційне відкриття виставки «Взаємодія/діє».

Це - унікальна виставка робіт, організована спільними зусиллями Міністерства внутрішніх справ, громадських активістів та неурядових організацій у рамках проекту «Комунікаційна підтримка та залучення громадськості до процесу реформ» міжнародної організації IREX.

Виставка  присвячена важливим процесам перетворень у суспільстві. 12 картин авторства київських художників-дизайнерів Олени Старанчук та Олега Грищенка втілюють у собі ідеї взаємодії різних державних структур з громадянами України заради ефективної роботи та змін у суспільстві. Адже впровадження реформ в Україні можливе лише у тісному зв'язку влади з активними та небайдужими людьми, і таким чином можна досягти глобальних позитивних змін.

Розпочала дійство директор бібліотеки Людмила Бабій, яка привітала  творців виставки, які спеціально прибули до Івано-Франківська на її відкриття. Автори робіт розповіли про свою діяльність та ідею створення виставки. Варто зазначити, що художники займаються ілюстрацією книг українських видавництв, організовують в Україні та за кордоном виставки своїх творінь. Одна з найвідоміших їх серій - „Видатні діячі України". На відкриття виставки до бібліотеки завітали також працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Модератор зустрічі - бібліотекар Христина Шовкопляс підвела підсумки реалізації програми ПОЛІС (Поліція та Спільнота) у бібліотеці, проте на цьому взаємодія із представниками патрульної поліції не завершується. Начальник патрульної поліції Дмитро Міхалець вручив подяку колективу обласної книгозбірні за тісну та плідну співпрацю, натомість бібліотекарі підготували для патрульних у подарунок читацькі квитки, тож тепер вони -активні користувачі нашої бібліотеки.

Організатори проекту підтримують думку, що разом із країною змінюватись повинні і громадяни, руйнуючи перешкоди для людей з інвалідністю, допомагаючи ветеранам АТО та внутрішньо переміщеним особам, піклуючись про навколишнє середовище тощо.

Виставка показує, як можуть активні громадяни та неурядові організації співпрацювати для того, щоб реформи у нашій державі відбувалися швидко, якісно і комфортно для всіх.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка