Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Конкурс-виставка «Великодні передзвони»



11 квітня 2017 року в літературно-мистецькій вітальні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося відкриття конкурсу-виставки великодніх композицій, виконаних учнями шкіл області.

Організатори виставки «Великодні передзвони» - департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання (директор М. В. Кузбит).

Конкурс проводився з метою залучення молодого покоління до джерел творення декоративно-ужиткового мистецтва, до вивчення звичаїв, традицій та духовної спадщини українського народу, а також популяризації народної творчості та розвитку художнього смаку при виконанні робіт з традиційних матеріалів і технік.

16 районів та 4 міста представили кращі учнівські роботи гуртків загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів та шкіл-інтернатів обласного підпорядкування. Загалом це понад 450 найкращих творчих робіт, які вражають своєю неповторністю, оригінальністю, тематичною спрямованістю. Конкурсні роботи виготовлені в різних техніках і з різних матеріалів. Композиції з природного матеріалу, глини, тіста, соломи, дерева, паперу, бісеру, яєць, аплікації з фетру, вишивка, розпис тощо. Всі вони художньо довершені, витримані в українському етнографічному стилі і відповідають вимогам сучасного дизайну, що свідчить про рівень виконавської майстерності авторів.

На відкритті великодньої виставки директор обласної бібліотеки Людмила Бабій привітала учасників з Воскресінням Христовим, розповіла про велич світлого свята і подякувала працівникам центру естетичного виховання за те, що навчають молоде покоління шанувати і продовжувати українські традиції і звичаї, а також за плідну співпрацю з бібліотекою.

Переглянувши роботи, журі відзначило складність виконання творчих виробів, художньо-естетичне оформлення, оригінальність задумів, новизну розробки, відповідність українським народним традиціям, створення гармонійної композиції. Призери будуть нагороджені грамотами Івано-Франківського державного центру естетичного виховання.

Виставка надзвичайно цікава та барвиста. Кожен знайде для себе щось тепле, близьке, рідне.

Тож запрошуємо читачів, мешканців і гостей міста завітати до обласної книгозбірні та переглянути великодні композиції, створені учнівськими руками.

Виставка триватиме до 19 квітня 2017 р.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка