Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

СЕМІНАР ВИНОГРАДАРІВ В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ



9 квітня 2017 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся семінар клубу «Виноградарів Прикарпаття» на тему: «Догляд за виноградними кущами», за участю відомих виноградарів нашого регіону.

Семінар розпочав заступник з технічного забезпечення клубу «Виноградарі Прикарпаття» Василь Петрович Зварич.

Володимир Любомирович Челядин, представник ПАТ «Живиця», розповів про мікродобриво гумат калію марки ГК-В-40 - високоефективне, екологічно чисте гумінове добриво з мікроелементами в хелатній формі, яке володіє властивостями стимулятора і регулятора росту рослин і є антидепресантом практично для усіх сільськогосподарських культур. Даний препарат застосовується для збільшення врожайності культур, покращення споживчої якості продукції, підвищення морозо- і сухостійкості рослин шляхом розвитку кореневої системи, зняття стресу з рослин та зміцнення їх імунітету, зменшення вмісту нітратів та радіонуклідів у агропродукції.

Із набутим досвідом вирощування винограду на своїй присадибній ділянці щедро поділився виноградник і садівник Богдан Михайлович Стефанюк, який доклав чимало зусиль, часу і знань, щоб досягти успіху. У нього чи не найбільша колекція найновіших сортів та гібридних форм, які прекрасно ростуть і плодоносять в умовах нашого регіону. Виноградарі Прикарпаття успішно розвіяли міф про те, що наш край непридатний для сонячної ягоди і довели всім, і перш за все - собі, що й на наших теренах за правильного добору сортів і ретельного догляду можна успішно розвивати виноградарство.

Для присутніх з фондів обласної книгозбірні фахівці відділу економіко-виробничої літератури організували тематичну книжкову виставку «Догляд за виноградними кущами», яка представляла видання з питань виноградарства і виноробства.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка