Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Карта «Вишивана моя Україна» – в обласній бібліотеці



27 березня 2017року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація карти «Вишивана моя Україна» в рамках Всеукраїнської акції, яка була започаткована представниками Державної казначейської служби України з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Карта «Вишивана моя Україна», яка мандрує областями нашої Батьківщини, в цей день завітала в обласну бібліотеку ім. І. Франка. Начальник Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Смачило Віра Степанівна розповіла, що ідея цієї акції полягала в тому, що представники казначейств всіх областей власноруч розшивали територію своєї області притаманними для їхньої місцевості орнаментами, створюючи мапу єдиної неподільної держави. Символічним є те, що розпочали роботу над картою у східній частині України, а саме, у Донецькій та Луганській областях.

Івано-Франківські працівники казначейства вирішили, що головним символом Прикарпаття на карті України стане вишита писанка, яка є уособленням нового життя, Воскресіння Господнього та відродження природи.

Присутні на дійстві з цікавістю розглядали вишивку кожної області і захоплювалися талантом майстринь, які вклали душу і вміння в свою роботу. Україна на карті розквітла всіма барвами веселки.

На згадку про цю неординарну подію бібліотечні працівники сфотографувалися з мапою «Вишивана моя Україна».

З Івано-Франківщини мальовнича карта помандрує в Антарктиду.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка