Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Диво дивнеє – поезія (літературно-мистецьке свято у ТЦСО)



22 березня в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові” в Івано-Франківському територіальному центрі соціального обслуговування працівники відділів абонементу та літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організували та провели літературно-мистецьке свято. Чергові волонтерські відвідини були присвячені Всесвітньому дню поезії.

Разом із бібліотечними працівниками у цей затишний заклад завітала весна - з квітами та поезією. Нашим поважним підопічним було запропоновано поетично-пісенне попуріДиво дивнеє - поезія", в ході якого звучали вірші Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Івана Малковича... Пісні на слова видатних українців Дмитра Павличка („Два кольори"), Андрія Малишка („Пісня про рушник") подарувала усім бібліотекар відділу абонементу Надія Кожак.

Тезами з промови цьогорічного лауреата Шевченківської премії, поета Івана Малковича, яку він виголосив на врученні йому цієї високої відзнаки, поділилася головний бібліотекар відділу абонементу Ольга Черепович. Усі присутні з великою увагою сприйняли ті думки та настанови, які хотів донести наш славний краянин до свідомості кожного українця:

„Відомо, що мова - найважливіший маркер національної самоідентифікації. Може видозмінюватися прапор, герб, і навіть, на превеликий наш жаль, територія, але, як цитувала Леся Українка слова ірландця Томаса Девіса: „Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію... Втратити рідну мову і перейняти чужу - се найгірший знак підданства...".

На книжковій виставці „Поетичні акварелі весни" в шатах українського слова була представлена, зокрема, й світова поезія, яку надала для ознайомлення завідувачка відділу іноземними мовами Ольга Войтичук.

А майстер-клас з виготовлення паперових прикрас із серветок до святкового столу приніс море позитивних емоцій та радості учасникам свята.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка