Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Читачів бібліотеки запрошує Прикарпаття



До уваги краєзнавців, активних туристів та всіх, хто цікавиться туризмом та пам'ятками Івано-Франківщини пропонуємо нове видання „Запрошує Прикарпаття” з фондів відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки.

Книга з'явилась у світ у видавництві „Манускрипт-Львів". Автором ідеї та тексту є доцент факультету туризму Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, краєзнавецьТарас Маланюк.

Видання складається з п'яти розділів і містить різноплановий ілюстрований і текстовий матеріал, який розкриває величну красу природи, унікальну історико-культурну спадщину та неповторний колорит місцевої традиційної народної культури Івано-Франківської області.

Перший розділ „Івано-Франківськ - туристичний центр Прикарпаття" ознайомить вас із обласним центром - потужним та унікальним містом туризму, відпочинку та рекреації, а також з його визначними особистостями  - діячами літератури, науки та мистецтва у пам'ятниках.

 Дізнатись про найдавніші історико-архітектурні пам'ятки області, сакральні та оборонні споруди, замки, пам'ятки промислового та інженерного будівництва ви зможете у другому розділі книги „Історико-архітектурні пам'ятки Івано-Франківщини".

„Туристсько-рекреаційні ресурси Івано-Франківської області" збагатять ваші знання про території і об'єкти природно-заповідного фонду, заказники, дендропарки, пам'ятки садово-паркового мистецтва Івано-Франківщини.

А якщо ви затятий мандрівник, то два останні розділи книги - „Екскурсійні та туристичні маршрути Івано-Франківщиною" - саме для вас. Тут зібрані унікальні гірські шляхи по Чорногірському хребту, центральними Горганами, на гору Хом'як та багато інших. А також автор запрошує всіх на екскурсію до столиці Галицько-Волинської держави - Галича, до серця Опілля - Рогатина, до мистецького Косова та багатьох інших унікальних міст області.

Цікавим є факт, що весь текст книги, крім української, подається також і англійською мовою. Тож видання може бути цінним сувеніром для гостей-іноземців. Воно, безперечно, буде цікавим для науковців, викладачів, учителів, краєзнавців, студентів, учнів, туристів та широкого кола читачів. Тож запрошуємо всіх до головної книгозбірні області для знайомства з книгою:

Запрошує Прикарпаття = Welcome to the Ciscarpathia / Івано-Франків. ОДА, ПНУ ім. В. Стефаника ; [авт. ідеї та тексту Т. Маланюк ; пер. англ. Т. Бенько ; керівник проекту П. Мелень]. - [Львів] : Манускрипт-Львів, 2016. - 127 с. : фот.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка