Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичне слово О. Букатюка звучало в обласній бібліотеці



22 лютого 2017 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація збірки поезій «Мадонна миру (рЕволюція духу)» молодого прикарпатського поета Олександра Букатюка.

ми йдемо в бій

пліч-о-пліч із дощем

ми йдемо в бій сердець

заради миру

спасибі Тобі Господи за все -

за вірші

милосердні наче вирок

                  Олександр Букатюк

Модератор зустрічі Василь Бабій, заступник голови обласної організації НСПУ, представив гостям Олександра Букатюка - поета, члена НСПУ, керівника літературної студії «Бистрінь» ім. Нестора Чира, засновника та ініціатора Всеукраїнського літературного об'єднання «Поетквартал», лауреата Івано-Франківської міської премії ім. І. Франка, журналіста обласного ТБ «Карпати», активіста Революції гідності.

Книжка «Мадонна миру (рЕволюція духу)» як логічне продовження першої поетичної збірки «Мадонна Майдану» вийшла в Івано-Франківському видавництві «Місто НВ» за кошти обласного бюджету. Вірші, що увійшли до збірки, написані про події на Сході України, про долю нашої Батьківщини, про Мир. Поет прагне говорити про добре і про вічне, те, що має врятувати цей світ та Україну. Майдан визначив зламний момент в житті України, Мир визначатиме її майбутнє.

Говорячи про нову збірку поета «Мадонна миру (рЕволюція духу)», Василь Бабій зазначив: «Це відображення того, що відбулось, крізь призму сприйняття молодого поета. Якщо він написав цю книжку, значить це його боліло. Він тримає своє серце на вістрі часу і це вістря його пронизує».

Олександр Букатюк розповів, що він не раз поривався іти служити в АТО, але доля розпорядилася по іншому, тому свої переживання він втілив у вірші. «Я не робив нічого там, тож мусив робити тут», - відмітив автор.

Для учасників заходу звучали вірші із збірки у виконанні поета.

Численні шанувальники поетичного слова, а саме: голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, головний редактор часопису «Перевал» Ярослав Ткачівський, письменик Степан Процюк, поет Ярослав Ясінський, директор обласної бібліотеки Людмила Бабій говорили про Олександра Букатюка, як про талановитого поета, справжнього патріота, людину, якій гостро болить доля українського народу, доля Батьківщини. Поезія автора підтримає кожного в цей нелегкий час віри, любові та сподівання на мир.

Для всіх присутніх на зустрічі прозвучало музичне вітання від студента Івано-Франківського національного медичного університету Аль-Джовхера Моміна Рауфа з Іраку.

 

https://www.youtube.com/watch?v=r7yZnmkt0sc

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка