Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкрийте для себе нові видання



    21 лютого Україна та увесь світ відзначають Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди представляємо вашій увазі видання, які нещодавно поповнили книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка - словник вишуканої української мови Т. Берези «Гарна мова - одним словом» та довідник Л. Савченко «Розмовляй українською».
    
    Словник вишуканої української мови Т. Берези «Гарна мова - одним словом» - данина великій мовній спадщині, яку в різні часи з нами щедро розділяли майстри художнього пера. Автор опрацював кращі твори української та світової літератури, вибрані уривки з яких слугують доладними ілюстраціями до цього видання. Від Пантелеймона Куліша до Мирослава Дочинця, від Даніеля Дефо до Джеймса Паттерсона - таким є безмежжя авторського лету упродовж ХVІІІ-ХХІ століть. Понад 1500 словникових одиниць дозволяють користувачам поглибити знання рідної мови, збагатити активний словниковий запас, розмовляти і писати українською мовою якнайвишуканіше.
    Довідник Л. Савченко «Розмовляй українською правильно» містить відомості із сучасної української мови. У посібнику матеріал розміщений у такій послідовності: вступ, фонетика та орфоепія, лексикологія, фразеологія, орфографія, морфеміка та словотвір, морфологія, синтаксис і пунктуація, стилістика та культура мовлення. Додатки, які є в виданні, вміщують зразки ділової документації.
    Для більш глибшого ознайомлення з презентованими сьогодні книгами, запрошуємо вас до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.
    Чекаємо на зустріч з вами.

 

 

 

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка