Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Увага! Нова книга



Шановні читачі! Відкрийте для себе нове видання з фондів відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка – ілюстрований життєпис Михайла Грушевського «Facie ad faciem», випущений на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2016 року. Першу спробу укласти ілюстрований життєпис Великого Українця автори-упорядники присвячують 150-й річниці від дня його народження, водночас видання стане вагомим підсумком діяльності Історико-меморіального музею Михайла Грушевського, 25-ліття від створення якого відзначатимуть в цьому році.

    На обкладинці цієї книжки, шановні читачі, ви бачите нашого героя. Ось він прочинив двері - тож увійдімо у його світ,       спробуймо відтворити в уяві його життя, роздивляючись      зображення гімназиста, студента, львівського професора,        арештанта, голови Української Центральної Ради, академіка...          Спробуймо зрозуміти його, відчути його дихання, нерв його   життя. Перед нами, обличчя до обличчя, facie ad faciem, постане   образ людини, до імені якого не треба долучити розлогий      дефінітивний ряд. Бо це Михайло Грушевський.

                                                                                                                                            С. Панькова, Г. Кондаурова

    Видання вперше репрезентує найповнішу добірку збереженої прижиттєвої іконографії М. Грушевського з музейних, архівних та приватних зібрань, зокрема унікальні досі маловідомі пам'ятки. Каталог має чотири розділи: «Фотодокументи», «Кінопортрет», «Живописні, графічні та скульптурні портрети», «Шаржі та карикатури» Він доповнений ґрунтовними атрибутивними описами, які розкривають обставини портретування, датування та долі пам'яток.

    У книзі подано бібліографічний нарис, ілюстрований найцікавішими й найліпше збереженими світлинами, живописними і графічними портретами. З цих образків постає не лише відомий історик і суспільно-політичний діяч, а й звичайна людина в контексті подій її життя - знакових і буденних.

    Книга розрахована для широкого читацького загалу.

    Тож всіх, хто зацікавився інформацією про дане видання «Facie ad faciem», запрошуємо на зустріч з ним до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

         Facie ad faciem: Ілюстрований життєпис Михайла Грушевського / [авт.-упоряд. : С. Панькова, Г. Кондаурова]. - Київ : Либідь, 2016. - 144 с. : фот.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка