Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчання для бібліотечних працівників



18 січня в центрі електронних засобів інформації ОУНБ ім. І. Франка для бібліотечних працівників закладів освіти проведено навчання на тему: «Використання сучасних інформаційних технологій та електронних ресурсів в бібліотечній справі».

     Завідувач центру електронних засобів інформації О. В. Люба презентувала учасникам навчання напрямки модернізації бібліотечної справи обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка: застосування автоматизованої бібліотечної системи ІРБІС, формування автоматизованих баз даних, створення та представлення  власних електронних ресурсів. Запровадження новітніх технологій в практику роботи бібліотеки перш за все орієнтоване на оперативне задоволення інформаційних потреб користувачів та подальше підвищення комфортності в їх обслуговуванні. Адже, сьогодні користувач очікує від бібліотекаря, насамперед, якісного бібліотечно-інформаційного сервісу, вимагає застосування ефективних пошукових тактик та інтелектуальних стратегій на базі максимального використання світових документних ресурсів.
      Усе це спонукає бібліотеку якісно змінювати свою діяльність: впроваджувати і розвивати в бібліотеці нові інформаційні технології, нові форми роботи, формувати власні електронні ресурси і використовувати ресурси світової мережі Інтернет, сприяти мережевій взаємодії бібліотек.
     Але сучасна бібліотека змінює вимоги і до професійної компетенції бібліотечних працівників, адже престиж бібліотечної професії в певній мірі залежить від їхнього фахового рівня. Щоб залишатися професіоналами, потрібно постійно підвищувати свій рівень знань. Саме такі навчання: поєднання теорії і практики, і дають можливість професійного зросту та удосконалення своєї кваліфікації.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка