Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківськ: погляд крізь століття



  Таку назву має нове видання авторства Івана Бондарева та Михайла Головатого, що поповнило фонди відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки.
  Історія цієї книги розпочалась у серпні 2013 р., коли на шпальтах газети "Репортер" з'явилась рубрика, в якій краєзнавці описували вулиці та кам'яниці старого Станиславова. За три роки роботи вийшло 127 статей, в яких описано 45 вулиць і площ міста разом з будинками, що на них стоять. Власне ці статті і зібрані у пропонованому виданні.
  У книзі розкривається історія центральних вулиць Івано-Франківська, досліджується родовід більше сотні споруд, які формують неповторне обличчя міста на Бистрицях. Кому належали шикарні особняки і вілли, які пристрасті вирували за холодними кам'яними фасадами, чи пов'язані якісь таємниці та легенди з конкретними будинками - на ці питання допитливий читач знайде  ґрунтовну відповідь. А чудова підбірка давніх поштівок (з колекцій Зеновія Жеребецького, Олега Гречаника, Володимира Шулепіна, Максима Дутчака) та сучасних фото (автори: Микола Волков, Ігор Гудзь, Іван Бондарев, Роман Водвуд, Андрій Шустикевич, Денис Трофімов) яскраво ілюструє, як змінилося наше місто за останні 100 років.
  Видання поділене на частини, назви яких відповідають сучасним назвам вулиць, що розташовані за алфавітом. Для зручності читачів в додатках наведено невеличкий архітектурний словничок та зведену таблицю перейменування вулиць.
  Запрошуємо користувачів бібліотеки до подорожі найкрасивішим містом України - нашим Івано-Франківськом за допомогою книги:
  Бондарев І. Івано-Франківськ: погляд крізь століття / І. Бондарев, М. Головатий. - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2016. - 267 с. : фот.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка