Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичний світ Неоніли Стефурак



Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури функціонує книжкова виставка із циклу „З літературної скарбниці Прикарпаття”, присвячена 65-річчю від дня народження відомої на Прикарпатті поетеси та журналістки, члена Національної спілки письменників України Неоніли Стефурак.

  Неоніла Василівна Стефурак народилася 10 листопада 1951 року в м. Коломиї. Закінчила Львівський медичний інститут і Літературний інститут імені М. Горького в Москві. Протягом 10 років очолювала обласне літературне об'єднання „Іскри юності". Працювала в редакції Івано-Франківської молодіжної газети, кореспондентом „Галичини". Входила до складу редколегії львівських релігійних журналів „Місіонер", „Милосердний самарянин", „Діти Непорочної". Поле її журналістської діяльності - культура і духовність: те, без чого не може бути ані сильної нації, ані цивілізованої держави.
  У творчому доробку письменниці є поетичні та прозові твори, п'єси, вірші для дітей, переклади з польської мови. Її поезія вирізняється тонким ліризмом, глибокою філософською розсудливістю, високодуховністю та енергетичністю, що зцілюють душу.
  За активну літературну діяльність Неоніла Стефурак стала лауреатом міської  премії ім. І. Франка (2000) та обласної премії ім. В. Стефаника (2007). До 2000-річчя Різдва Христового за внесок у духовне відродження України нагороджена срібною медаллю УГКЦ.
  Виставка пропонує увазі користувачів творчий доробок письменниці, представлений окремими книгами та публікаціями в періодичних виданнях: поетичні збірки „Душа", „Терноцвіт", „Проща", „Голуби і леви", „Мелодії краплин", „Заметіль", „Сакральний простір" та ін., новели („Старість", „Дім на піску", „Заповіт" тощо), п'єсу „Перстень князя Ярослава" та переклади віршів польських поетів.
  Також експонуються статті із літературознавчих видань, довідників та періодики, що ознайомлять читачів із життєвим шляхом та аналізом творчості ювілярки (Є. Баран „Мелодія прощальна і сумна...", Д. Юсип „Поезія Неоніли Стефурак: до вищих порогів художності", Т. Гросевич „Заради вічної душі" та ін.).
  Ближче познайомитись з цікавою, оригінальною й самобутньою творчістю поетеси ви зможете, завітавши до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та переглянувши книжкову виставку „Поетичний світ Неоніли Стефурак".

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка