Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Новий клуб в інформаційно-ресурному центрі «Вікно в Америку»



В інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відкрився новий клуб розмовної англійської мови, а саме клуб «Медіа-упередження та політики» (Media Bias and Politics Club). Створення такого клубу було зініційовано Робертом Грувером, волонтером Корпусу Миру в Україні.

    Першу зустріч Роберт Грувер  розпочав з розробки правил обговорення. Його бажанням було, щоб група, яка зібралася разом, визначила, що вони відчувають, щоб у відповідний спосіб мали один з одним зворотний зв'язок, і як вони хотіли б, щоб представлялася інформація. Крім того, Роберт хотів визначитися, які джерела засобів масової інформації повинні бути розглянуті й прийнятні, які можуть бути використані в ході дискусій. В цілому, зустріч пройшла так:  дискусія щодо теми в упередженості ЗМІ, обговорення прикладів цих тем, аналіз за допомогою групової дискусії.
   Дослідники все ще не можуть дати точне визначення поняттю «упередження». Дехто каже, що упередження — це «негативне ставлення до якоїсь людини, викликане її належністю до певної групи». Також існує думка, що воно з’являється через «нестачу інформації» і призводить до «осуду членів іншої групи». У будь-якому випадку упередженість може виникати до людей, котрі мають іншу расу, стать, мову, релігію або взагалі чимось відрізняються від нас.
    Медіа-упередження (англ. Media bias) — це упередження журналістів та продюсерів новин ЗМІ в частині відбору подій та історій, які будуть висвітлені в сюжетах, та того, як вони будуть висвітлені. Термін «медіа-упередження» стосується всепроникного упередження, яке спотворює стандарти журналізму, а не точку зору окремого журналіста чи статті. Напрямок та ступіть медіа-упередження в різних країнах викликає запеклі дискусії.
    Практичні обмеження нейтральності ЗМІ включають нездатність журналістів розповідати про всі наявні історії та факти та вимогу, щоб обрані факти були оформлені у зв'язний текст. Вплив державних органів, включно з прямою та непрямою цензурою, визначає медіа-упередження в деяких країнах. На медіа упередження також впливають і ринкові сили — власники медіа-ресурсу, медіа-концентрація на міжнародному та національному рівні, підбір персоналу, вподобання цільової аудиторії та тиск рекламодавців.
     Існує ряд міжнародних та національних спостережних організацій та груп, які вивчають та висвітлюють медіа-упередження. В США велика кількість цих досліджень фокусується на проблемі консервативно-ліберального балансу в медіа.
     Запрошуємо на засідання клубу всіх, хто цікавиться питаннями політики та бажає вдосконалювати свої розмовні навички англійської мови, щонеділі
 о13. 30 год.! Наша адреса: вул. Незалежності, 46.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка