Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

До вашої уваги книжково-ілюстративна виставка «Золотиться осінь ювілярами»



Працівники відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка запрошують переглянути книжково-ілюстративну виставку «Золотиться осінь ювілярами», яка знайомить з відомими особистостями в царині мистецтва Ольгою Велкою та Віолеттою Дутчак.

   Осінь 2016 року стала ювілейною для наших талановитих краянок Ольги Велки та Віолетти Дутчак.

   Заслужена артистка України Ольга Велка народилася у с. Рівня на Рожнятівщині. Закінчила Калуське училище культури, Львівську музичну академію, клас викладача М. П. Сиверіної-Дарчук. У 1976-1977 роках працює солісткою-вокалісткою Івано-Франківського музично-драматичного театру, з 1982 року - Івано-Франківської обласної філармонії на посаді солістки філармонії.

    Свою концертну діяльність поєднує з педагогічною в Інституті мистецтв Прикарпатського університету ім. В. Стефаника. Артистка є лауреатом І премії Міжнародного конкурсу української пісні «Золоті трембіти» 1996 року та І премії Всеукраїнського конкурсу «Воля-97». Брала участь у концертах та у звітних концертах майстрів мистецтв Івано-Франківської області у Києві; виступала в Австрії, Угорщині, Франції, Німеччині. Записані співачкою твори на вірші Т. Шевченка, музику М. Лисенка, Д. Січинського, твори італійських композиторів, у супроводі оркестрів Національної радіокомпанії, зберігаються у Золотому фонді України.

     Віолетта Григорівна - неперевершена солістка-бандуристка, педагог, науковець, член Національної спілки композиторів України, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки кобзарів України. Є лауреатом премії Івано-Франківської обласної організації "Просвіта" ім. М. Підгірянки та обласної премії в галузі музичного мистецтва ім. Д. Січинського. Вона - член редколегії часопису "Бандура" та наукового вісника серії «Мистецтвознавство».

     Народилася Віолетта Дутчак на Городенківщині. Ще змалку виявляла глибокий інтерес до музики, народної творчості, рідної пісні. Музичну освіту здобула у Львівській консерваторії ім. М. Лисенка. Нині доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри народних інструментів і музичного фольклору Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Плідною є не тільки педагогічна робота Віолетти Дутчак, але й концертна діяльність. Вона - учасник Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів та фестивалів бандуристів.

    На представленій виставці-персоналії читач ознайомиться з матеріалами про життєвий та творчий шлях митців-ювілярів, а також з їхніми авторськими виданнями. Тож, запрошуємо до перегляду!

      А також анонсуємо, що незабаром в книгозбірні відбудеться зустріч з Віолеттою Дутчак. У гості до ювілярки прийдуть і виступатимуть її колеги. Сподіваємось, що своє бандурне мистецтво даруватиме і сама Віолетта Григорівна. Тож, запрошуємо насолодитися спілкуванням та бандурною музикою.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка