Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Славний ювілей журналу «Перевал»



Пропонуємо вашій увазі виставку, присвячену 25-річчю з дня заснування івано-франківського літературно-художнього і громадсько-політичного часопису, який виходить з 1991 року. Його співзасновниками є Івано-Франківська обласна рада та обласна організація Національної Спілки письменників України.

За 25 років свого існування журнал завоював право бути обличчям літературного Прикарпаття. „Перевал" задекларував і зберігає до сьогодні національно-патріотичні та художньо-естетичні позиції, даючи можливість поширювати і популяризувати український культурний простір.

Першим головним редактором часопису був Василь Добрянський, згодом відомі прикарпатські письменники Богдан Бойко та Ольга Бабій. Сьогодні його очолює Ярослав Ткачівський.

У журналі завжди представлена широка географія авторів - жителів не лише  Прикарпаття, а й інших регіонів України. Він насичений прозою, оповіданнями, новелами та публіцистичними ессеями, цікавими краєзнавчими розвідками. У поетичному розділі „Перевалу"  читач зустріне як твори наших краян,  так і твори зарубіжних авторів у перекладах. Як показали 25 років існування часопису, він користується заслуженою популярністю у читачів не тільки Івано-Франківщини, але й всієї України.

А з нагоди ювілею відділ краєзнавчої літератури підготував цікаву виставку „Перевал": літературний часопис Прикарпаття №1", на якій ви можете переглянути усі номери журналу.

Тож запрошуємо до нашої книгозбірні.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка