Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Ідейний провідник української нації»



Нещодавно книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило нове видання – колективна монографія «Ідейний провідник української нації», яку Асоціація вищих навчальних закладів Івано-Франківської області разом з вищими навчальними закладами Івано-Франківська підготувала до ювілею Івана Франка.

   Високосний 2016 рік - знаменний для України, він проголошений Роком Івана Яковича Франка (160 років від дня народження та 100 років від дня смерті) - класика української літератури, поета, прозаїка, драматурга, публіциста, перекладача, літературознавця, видавця, фольклориста, культуролога, редактора, журналіста, вченого, економіста, історика, філософа, громадського і політичного діяча.

   Усвідомлюючи значимість подвижництва Івана Франка, ми, його нащадка, розуміємо Франкові настанови і прагнемо творити і діяти так, як нас учив Великий Каменяр. І через сто років, відколи перестало битися його полум'яне серце, вважаємо Івана Франка нашим сучасником, і саме з цих позицій - позицій сьогодення автори монографії «Ідейний провідник української нації» осмислюють творчий і життєвий подвиг Великого Українця. До уваги читача автори книги пропонують чотири розділи: «Мій поклик: праця, боротьба, свобода», «Я син народа, що вгору йде», «Я є мужик, пролог, не епілог», «Твойому генію мій скромний дар весільний», а також передмови та заключну частину, які підготовлені Ф. Козаком «Рік Івана Франка», Р. Марцинківим «Квітуй наш славний Івано-Франківськ» та Й. Гахом «Голос Івана Франка».

   Видання підготовлене колективом авторів за участю ректорів, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Івано-Франківська, Києва, Львова, Чернівців, Дрогобича, керівників культурно-освітніх закладів та творчих спілок Прикарпаття та розрахована на широке коло читачів - всіх тих, кому дороге і рідне Франкове слово.

   Для більш детального ознайомлення з презентованою монографією «Ідейний провідник української нації», запрошуємо вас до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Чекаємо на зустріч з вами.

 

Ідейний провідник української нації : до 160-річчя від дня народж. І. Я. Франка / уклад. Й. М. Гах. - Івано-Франківськ, 2016. - 356 с.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка