Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мілітарна поезія Володимира Тимчука



  Запрошуємо до відділу краєзнавчої літератури для знайомства із новою поетичною книгою Володимира Тимчука "Вогнити! Вижити! Перемогти!"

  Події на сході України останніх років викрили досі нехтувану грань в українському мистецтві та літературі, присвячену героїзмові, звитязі та злободенності війни.
  Володимир Тимчук відгукнувся на цей мистецький виклик поетичними творами, джерелом натхнення яких стали знайомі та незнайомі йому захисники Вітчизни, а також перекладами перлин світової мілітарної поезії. До книги ввійшли і вірші, написані автором до початку воєнних дій в Україні.
  Відомий громадсько-політичний та культурний діяч, науковець Олег Яськів у рецензії до рукопису збірки зазначив: „Як і американська чи європейська "військова" поезія, українська також має сильних авторів, які вторили героїзму солдатів і командирів (Бажан, Маланюк, Ольжич, Сосюра, Теліга). Володимир Тимчук долучається до цієї достойної когорти, і лише час покаже, чи залишиться він з нею. Але, читаючи його чесну і сильну поезію, хочеться, щоб так і сталось...".
  Тимчук В.    Вогнити! Вижити! Перемогти! / В. Тимчук ; за літ. редакції Я.-М. Тягнибок ; [передмова О. Куцина]. - Львів : Астролябія, 2016. -  160 с. : іл.

  Відомості про автора
Володимир Тимчук народився 1979 р. у с. Ясіня Рахівського району Закарпатської області. Здобув військовий фах у Київському військовому інституті управління та зв'язку і Житомирському військовому інституті радіоелектроніки ім. С. П. Корольова. Кандидат технічних наук, підполковник. Працював викладачем в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Написав понад 100 наукових і навчальних праць (у співавторстві).
  Активний громадський діяч. Очолював Львівську обласну  організацію Спілки офіцерів України, є членом Міжнародної асоціації науковців, спеціалістів і діячів науки "Наука", Всеукраїнського центру збереження природних і рукотворних пам'яток Гуцульщини "Струківська церква", учасником заслуженої хорової капели України ім. Євгена Вахняка "Боян".
  Автор книг поезій "Весняні коловороти", "ВідчуТи МІСТо с ТоПою", збірки новел "Словодієм", поем "Гуцульське повстаннє", "Донецький аеропорт". Упорядник видання "Спілчанські світлини та документи. Спогади та роздуми побратимів: Львівській обласній організації Спілки офіцерів України - 20 років", збірки матеріалів наукової конференції "Ясеня у гомоні століть", каталогу "Від Струка до ЮНЕСКО: храм Вознесіння Христового в Ясіню".

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка