Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

В твоє майбутнє вірим, Україно



24 серпня, двадцять п’ять років поспіль Україна відзначає найголовніше свято нашої держави – День Незалежності.

З цієї нагоди в загальному читальному залі книгозбірні розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «В твоє майбутнє вірим, Україно».

Роки незалежності стали для України часом кардинальних змін у громадсько-політичному і соціально-економічному житті, початком розбудови громадського суспільства.

Стверджуючись як самостійна, незалежна держава, Україна пройшла величезний шлях від козацької держави часів Богдана Хмельницького до серпня 1991 року, коли Верховною Радою України було прийнято історичний документ виняткового значення для долі українського народу - «Акт проголошення незалежності України».

Процес становлення нової держави є нелегким. Сьогодні, настав час захищати рідну країну від страшного ворога. Для нас - це перевірка на зрілість, на згуртованість, на єдність, на мужність, на патріотизм, на добро, на милосердя, на толерантність. Нині вже ніхто не сумнівається у тому, що український народ подолає ворога, відбудує зруйновані ним міста і села й зробить їх кращими, сучаснішими, ніж вони були, дійсно європейськими. Але не загояться болючі рани - адже не повернути загиблих героїв, які віддали своє життя за волю, свободу та незалежність рідної України. Вони навіки залишатимуться в пам'яті вдячних нащадків, але розбудова незалежної країни на демократичних засадах, створення сучасної, європейської, процвітаючої, щасливої держави покаже світові силу та міць українського народу, ми на увесь світ пишатимемось, що ми - українці, адже Україна впевнено крокує шляхом процвітання, правової, економічної, політичної стабільності.

День Незалежності - це визначна дата, яка навічно увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою в її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, ця подія законодавчо закріпила вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної та економічної свободи та зростання.

Саме про цю історичну подію-становлення української незалежності розповідають книжкові видання, представлені на книжково-ілюстративній виставці: «Акт відновлення Української Держави», а також книги «Україна антологія пам'яток державотворення, Х-ХХ ст.», «Незалежність України в глобалізованому світі: вектори ХХІ століття», «Національні процеси в Україні», Кіндрачук Н. « За Україну незалежну»,  Чорновіл В. «Пульс української незалежності», «Організація Українських Націоналістів і Українська Повстанська Армія», С. Хмара. «Десять років номенклатурної незалежності» та інші.

Тож запрошуємо всіх до цікавого та змістовного перегляду.

Нехай живе в віках, славне ім'я твоє, рідно Україно !

Зі святом Вас, з Днем Незалежності України!

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка