Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Запрошуємо на черговий перегляд кінофільму.



Присутні мали змогу переглянути кінофільм Яака Кілмі та Андреса Майміка «Циркові гастролі» (Естонія, 2011).

Перед початком перегляду, Наталія Джус, модератор Кіноклубу, надала присутнім коротку інформацію про фільм та його авторів.

У ХХІ столітті, коли переосмислюється роль циркових тварин, невтомний естонський бізнесмен живе у своєму власному омріяному цирковому світі. Він прагне заснувати в Естонії державну циркову компанію. Але проти жорстокого поводження з тваринами в його цирку виступають захисники тварин. Активісти скрізь їздять за трупою, влаштовують демонстрації та закликають людей бойкотувати цирк. Але врешті-решт до діла береться рука Божа.

Довідка про режисерів

Яак Кілмі та Андрес Маймік. закінчили факультет культурології Талліннського університету за фахом «кінорежисура». Як співрежисери, зняли низку успішних документальних фільмів, котрі здобули призи на міжнародних фестивалях та з успіхом були показані в кінотеатрах в Естонії. Яак та Андреас, кожний окремо, також знімали короткометражні, повнометражні та документальні фільми.

Фільмографія : Старша сестра (2000), Диско Ельфів (2001), Краса батьківщини (2001), Жива сила (2003), Вічна посмішка (2003), Мистецтво продажу (2006)

Після перегляду фільму «Циркові гастролі». глядачі прийняли участь в його обговоренні та шукали відповіді на питання «Чи є проблемою - тварини в цирку?», «Чи можна цю проблему вирішити і в який спосіб?», «Чи є порушення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» в цьому фільмі?», «На вашу думку, яку роль відіграють тварини в житті директора цирку? Вони для нього є тільки способом заробітку чи він їх насправді любить?», «Чи згідні ви з аргументами, які наводять захисники тварин , намагаючись закрити цирк?», «Чи зможуть супротивники домовитись один з одним?», «Як ставляться до цієї суперечки ЗМІ та громадськість?», «Який може бути кінець у цій історії? Чи будуть цирки привабливі для глядачів, якщо там не буде тварин?» та інші.

В обговоренні питань, що виникли після перегляду кінострічки активну участь прийняли: Катерина Шумська, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області та Лілія Кружинська, спеціаліст І категорії цього ж відділу, які ознайомили присутніх та прокоментували основні статті Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Глядачі жваво вели дискусію та висловлювали свої думки з приводу перегляду кінофільму.

 

Оновлено 24-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка