Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у ІV Всеукраїнській літній школі адвокації для бібліотекарів «Нова хвиля»



З 21 по 25 червня 2016 року у смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області відбулася ІV Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів «Нова хвиля» у якій пройшла навчання завідувач відділу літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Галина Пристай.

     Організатор Школи - Секція адвокації Української бібліотечної асоціації. Учасниками школи стали 30 активних бібліотечних фахівців, членів УБА з різних областей України, а саме: Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Хмельницької.

      Тиждень навчання був досить насичений і багатий на події та враження. В перший день учасників гостинно прийняла Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Гончара, де відбулася тепла зустріч з керівниками обласного управління культури та колегами з інших херсонських бібліотек. Великий інтерес викликала екскурсія бібліотекою та знайомство з діяльністю її структурних підрозділів.

        Три наступних дні були присвячені вивченню теоретичних засад бібліотечної адвокації та їх практичним реалізаціям - планування і методика адвокаційних кампаній, зовнішні комунікації та PR,  розвиток партнерських відносин. Модерували роботу школи досвідчені тренери Шевченко І.О., Загуменна В.В., Барабаш С.І., Лугова Л.А.

         Галина Пристай прийняла участь й у польових бібліодослідженнях «Літо. Пляж. Бібліотека. Що читають у Лазурному на пляжі влітку».

         Цікаві майстер-класи організували провідні фахівці галузі. Надія Синиця, директор Хмельницької ОУНБ ім. М. Островського, виступила з презентацією «Оновлення і модернізація бібліотек як пріоритет державної культурної політики. Адміністративна реформа і бібліотеки: нові виклики - нові орієнтири - нові рішення». Досвідом роботи бібліотек поділились Любов Варюхіна з Центральної бібліотеки для дорослих ім. М. Кропивницького м. Миколаїв та Оксана Ткаченко з Кіровоградської ОУНБ ім. Д. І. Чижевського.

         Вікторія Польова представила презентацію про бібліотечні партнерства "...За морями все щасливо. В світі ось яке є диво, або з ким приятелюють зарубіжні бібліотеки».

       Напружений графік та спека не завадили учасникам провести флешмоб «Читай! Формат не має значення!» й декілька інтерактивних акцій з дітьми, які відпочивали у пансіонаті. Дозвілля між заняттями пройшло у теплій дружній атмосфері на березі Чорного моря з читанням улюблених віршів, співами українських пісень та інтелектуальними бібліотечними іграми.

         На завершення ІV Всеукраїнської літньої школи адвокації відбулося  обговорення майбутньої Програми УБА з адвокації на 2017-2021 рр. Кожен учасник пройшов атестацію та отримав сертифікат, який дає право бути тренером.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка