Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Т. Лукашенко «Українські обереги своїми руками»



Пропонуємо вашій увазі книгу Тетяни Лукашенко «Українські обереги своїми руками» (з серії «Корисна книга», яка заснована 2014 року), котра нещодавно поповнила книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Суть оберегів відображає сама їх назва - оберігати людей, особливо в роки лихоліття, в періоди військових конфліктів тощо. Тобто оберіг захищає свого господаря від будь-якого спрямованого негативного впливу.

Оберіг - це своєрідний акумулятор енергії думок власника для здійснення його задумів. Він має дивовижну здатність у десятки разів збільшувати внутрішній потенціал свого власника, посилювати або нейтралізувати певні риси його характеру, забезпечувати його необхідними фізичними та духовними силами.

Наші пращури-слов'яни здавна виготовляли обереги, бо добре знали про їхню дивовижну магічну силу. Нерідко за обереги правили символічні тварини, такі як їжак, зозуля, ведмідь, а також рослини, на кшталт звіробою та папороті. Із плином часу нічого не змінилося - ми, як і раніше, шукаємо захисту в надприродних сил, хіба що форма оберегів зазнала певних змін. Які обереги сьогодні є незмінними в побуті сучасного українця? Як зробити власноруч оберіг для себе та близьких? Чи справді вишиванка є не просто елементом одягу, але й сильним засобом захисту від негативного впливу? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете на сторінках книги Тетяни Лукашенко «Українські обереги своїми руками», яка, надіємось, стане вашим власним оберегом на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.

Тож чекаємо на зустріч з вами у відділі загального читального залу нашої книгозбірні.

 

Лукашенко Т. Українські обереги власними руками / Тетяна Лукашенко. - Харків : Віват, 2015. - 224 с. - (Корисна книга).

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка