Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Кініллі Т. Список Шиндлера : роман



  Пропонуємо читачам нову книгу з фонду відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка - роман Томаса Кініллі „Список Шиндлера" - про страшну силу війни та непереможний людський дух, сильніший за неї.
  Ім'я головного героя відоме усьому світу: Оскар Шиндлер, людина, яка довела, що можна здійснити справжнє диво - подарувати життя.. Дати шанс на порятунок тоді, коли надії вже нема...  
Мільйонер, успішний комерсант, німецький промисловець на початку Другої світової війни відкрив у Кракові фабрику з виробництва посуду, де працювали євреї з гетто. Коли було ухвалено рішення про знищення краківського гетто, Шиндлеру неймовірними зусиллями вдалося вивезти своїх робітників і таким чином захистити їх від жаху табору смерті Аушвіцу. Він урятував майже 1300 людських життів - більше, ніж будь-хто за всю історію найстрашнішої в історії людства війни.
  Ця книжка про дивовижну історію, передусім, грунтується на спогадах п'ятдесятьох людей, яких порятував Шиндлер і які нині живуть у різних країнах: Австралії, Ізраїлі, Західній Німеччині, США, Аргентині, Бразилії. Розповіді були доповнені враженнями автора від поїздок  тими місцями, де відбувається основна дія роману „Список Шиндлера" Томаса Кініллі, який чекає свого читача у відділі абонементу обласної бібліотеки.

  Кініллі Т. Список Шиндлера : роман / Томас Кініллі ; [пер. з англ. Г. Яновської]. - Харків : Клуб Сімейн. Дозвілля, 2015. -  432 с.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка