Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Code Club UA в бібліотеці



В регіонально-тренінговому центрі Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка розпочалися безкоштовні заняття дитячих груп з візуального програмування за програмою Code Club UA.

  Даний проект був зініційований громадською організацією "Д.О.М. 48.24" (Никоноров С.М.) і проводиться для дітей-переселенців, дітей учасників АТО та просто франківчан віком від 6 до 11 років. Щотижня три групи дітей, користуючись спеціальними програмами, вчаться створювати комп'ютерні ігри, мультфільми та веб-сайти. Заняття проводить досвідчений волонтер-викладач  міжнародної освітньої програми "CodeClub" Оксана Шелест.
  А все починалося з того, що молоді дівчата з Великої Британії задали собі запитання: що перспективніше - бути юзером чи орієнтуватися у тому, як працюють гаждети, якими ти користуєшся? І відповіли на ці запитання однозначно: живучи у цифрову еру не можна не знати законів, за якими ти живеш. Зрештою, вчимо ж ми у школі закони фізики, щоб розуміти, що і як влаштовано у нашому Всесвіті! Вони і заснували у своїй країні проект Code Club і підключили до його реалізації вже більш ніж 1200 шкіл!
  А тепер і в Україні  команда Code Club UA вирішила запустити цей британський проект, який, до речі, став уже всесвітнім. Але, на відміну від Британії, проводиться він в бібліотеках. І робиться це не лише для того, аби наші діти навчилися писати комп'ютерні програми! Вміння кодувати допомагає розуміти правила, за якими працюють новітні технології, розвиває логіку і уяву, дає можливість творити.
  Навчання програмуванню зовсім не означає, що в майбутньому ваша дитина обов'язково мусить стати програмістом, так само як ви не обов'язково стаєте музикантами, закінчивши музичну школу, або професійними шахістами, відвідавши гурток з ігри у шахи. Зате вміння писати програми може стати  у пригоді - при реалізації власних проектів або при пошуку роботи.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка