Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Показ документального фільму «Канцелярська сотня»



В контексті реалізації проекту «Кампанія відзначення Днів Європи в країні-2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!» центр європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для своїх користувачів організував перегляд документального фільму «Канцелярська сотня».

      Ця стрічка представлена  онлайн-кінотеатром DOCU/SPACE. Це перший онлайн-кінотеатр в Україні, що демонструє документальні фільми про права людини. Фільм створено громадською організацією «Південь» спільно з  Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.
      Герої фільму – громадські активісти, що прагнуть справедливості та хочуть змінити життя у своїй країні на краще. Саме вони першими зайшли на територію «Межигір’я» і побачили багаточисельні  свідчення маштабної корупційної діяльності, які намагалися знищити, тікаючи з країни,  колишній президент Віктор Янукович та його оточення. Щоб врятувати утоплені, порізані, обгорілі документи й привести до покарання злочинців у владі, журналісти та волонтери організували «Канцелярську сотню», яка з найдрібніших клаптиків відновила та впорядкувала повноцінні докази злочинів. Тепер їх Канцелярська сотня працює над web-проектами, які дозволяють відслідкувати власність українських чиновників та їх родин – нерухомість, автомобілі, землю...
Демонструючи такі документальні фільми як «Канцелярська сотня», ми прагнемо надихнути глядачів на активні дії, на усвідомлення того, що держава починається з нас самих. Закликаємо бути небайдужими громадянами та активно долучатися до всіх інноваційних процесів, які має пройти наша держава на шляху європейського вектору розвитку.
Після завершення фільму всі учасники заходу  прийняли участь в його обговоренні, обмінялися думками, висловили свої побажання.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка