Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міжнародна веб-конференція «Соціально-економічні аспекти Угоди про асоціацію з ЄС»



19 травня 2016 року в центрі європейської інформації, який функціонує на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, відбулася міжнародна веб-конференція «Соціально-економічні аспекти Угоди про асоціацію з ЄС» за участі експертів з Латвії, Польщі та України. Учасниками конференції були представники департаменту агропромислового розвитку (АПР) ОДА, управління АПР Тисменицького району, асоціації фермерів та землевласників Івано-Франківської області, фермери, приватні підприємці.

     Захід проводився Мережею Центрів Європейської інформації у співпраці з Сіверським інститутом регіональних досліджень та Чернігівським центром перепідготовки й підвищення кваліфікації в рамках проекту «Кампанія відзначення Днів Європи в Україні-2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!» за підтримки МФ «Відродження».
    В рамках веб-конференції МАРТІНЬШ  ЦІМЕРМАНІС – голова правління Латвійського центру сільських консультацій та освіти, характеризуючи шляхи інтегрування Латвії до ЄС, торкнувся таких питань: «Як виживають дрібні сільгоспвиробники в ЄС, які преференції отримують? Як українському виробнику потрапити на ринки ЄС?».  Ключова ідея його виступу – розробка та впровадження національної ідеї та стратегії розвитку середнього, малого бізнесу в сфері сільського господарства, програми розвитку села,  ефективний захист дрібних сільгоспвиробників, підняття рівня освіти фермерів, залучення додаткового фінансування шляхом реалізації грантових проектів.
ЛЮБАШЕНКО ІГОР – викладач Університету соціальних і гуманітарних наук (SWPS University of Soсial Sciences and Humanitaries), PhD, Варшава, Польща в своєму виступі розповів: «Що таке Угода про асоціацію з ЄС, яких соціально-економічних аспектів стосується? Як українському виробнику потрапити на ринки ЄС?»  Основна думка виступаючого - філософія вільної торгівлі, чесна конкуренція, всі учасники ринку мають відповідати певним європейським стандартам.
Експерти з України торкнулись практичних аспектів роботи малого та середнього агросектору в рамках Угоди про асоціацію з ЄС та можливих ризиків для дрібних виробників в умовах дії Угоди.
Після завершення виступів усі учасники заходу мали можливість поставити запитання доповідачам, отримати конкретну відповідь та поділитися власним досвідом з даної тематики.
Підбиваючи підсумки Міжнародної веб-конференції «Соціально-економічні аспекти Угоди про асоціацію з ЄС», працівники сектору сільського господарства подякували усім організаторам, учасникам та відмітили актуальність і необхідність організації таких заходів, а  також висловили сподівання на плідну співпрацю і в майбутньому.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка