Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Історія української літератури” Леоніда Білецького



  До вашої уваги - нове видання з фондів відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка - „Історія української літератури" в двох томах Леоніда Білецького.
  Автор - український літературознавець, доктор філології, президент Української вільної академії наук, у 20-роках минулого століття викладав історію та методологію української літератури і драми в Українському таємному університеті Львова.
  Презентовані книги є своєрідною енциклопедією національної культурно-історичної духовності нашого народу: його походження, побут, звичаї, віра, міфологія, усна народно-поетична творчість та фольклор. До другого тому ввійшли статті про Тараса Шевченка, Марка Вовчка, Ольгу Кобилянську, Лесю Українку, а також студії з історії української драматургії. Ці матеріали, розпорошені по періодичних виданнях свого часу, заборонені і вилучені з обігу впродовж багатьох років в Україні, повертаються читацькому загалові в новому виданні, яке я сьогодні пропоную Вашій увазі.
  Упорядником, науковим та літературним редактором „Історії української літератури" Леоніда Білецького є професор Прикарпатського національного університету Степан Хороб.
  Запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка викладачів та студентів-філологів, учителів та учнів середніх шкіл, всіх, хто любить і вивчає українську етнографію, етнологію, літературу.  

  Білецький Л. Історія української літератури. Т. 1-2 / Леонід Білецький ; [наук. та літ. редагування, післямова С. Хороба]. - [Перевид. 1947 р. Авгсбург]. - Івано-Франківськ : Місто НВ, 2015.
Т. 1 : Народна поезія. -  380 с.
Т. 2 : Вибрані статті і дослідження. - 382 с.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка