Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ольга Слоньовська: у єдності поезії й науки



Однойменна книжкова виставка із циклу „З літературної скарбниці Прикарпаття” розгорнута у відділі краєзнавчої літератури та присвячена 55-літтю від дня народження відомої української поетеси, прозаїка, літературознавця Ольги Слоньовської.

  Народилася вона 8 березня 1960 року в селі Ценява Коломийського району. Закінчила Коломийську середню школу №2, пізніше - Івано-Франківський педінститут, сьогодні є професором кафедри української літератури Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.
  Крім наукової праці, Ольга Володимирівна займається літературною творчістю, є членом Національної спілки письменників України.
  Лауреат  міської премії ім. Івана Франка за книгу «Соната для коханого», літературної премії ім. Бориса Нечерди за збірку віршів «Джоконда», обласної премії ім. Василя Стефаника за збірку поезій "Пектораль", Ґран-прі Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова-2012" за роман "Дівчинка на кулі".  
  Книжкова виставка знайомить користувачів із щедрим творчим та науковим набутком Ольги Слоньовської. Адже вона - автор понад 50 книг,  серед яких - збірки поезій („Гілочка глоду", „Гердани", „Силуети яблунь і коханих" та ін.), книги пам'яті полеглих воїнів-афганців Івано-Франківщини („В Афганістані, в „чорнім тюльпані", „Це потрібно не мертвим. Це потрібно живим"), наукова монографія „Слід невловимого Протея: Міф України в літературі української діаспори", підручники та посібники з української літератури для учнів загальноосвітніх шкіл, диференційований буквар „Хрещатий барвінок" (у співавторстві) та інші навчальні матеріали.
  Крім цього, на виставці допитливий читач знайде публікації, які ґрунтовно висвітлюють  творчість авторки, знайомлять з нею - енергійною та неповторною особистістю.
  Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка щиро вітає Ольгу Слоньовську із її днем народження. Бажаємо міцного здоров"я, щастя, сімейного благополуччя та подальших творчих успіхів.
  А всіх зацікавлених запрошуємо до нашої книгозбірні ближче пізнати матеріали з життєпису письменниці та її творчість, представлені на книжковій виставці "Ольга Слоньовська: у єдності поезії й науки". Чекаємо на Вас. 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка